Marco Pesces vingård blev etableret i 1859 af Marco’s tipoldefar Domenico. Marco  dyrker druerne som en integreret del af landbruget i respekt for det omgivende miljø og for at opnå vine, der er så naturlige som muligt.

Prøv rødvine fra Nizza i Piemonte – og glem alt om Baroloen

Barolo-producenterne tror også på Nizza i Piemonte

Vinregionen Nizza ligger i det sydøstlige Piemonte. Hele Nizza området er på 244 hektar og har siden 2014 haft sin egen Nizza D.O.C.G. appellation. Nizza D.O.C.G.-vinene skal overholde en lang række druedyrknings- og vinfremstillingsbegrænsninger. Vinene skal være lavet 100% på Barbera druen med en minimums fadlagring på 6 måneder. Det maksimale udbytte per hektar er 7 tons. Der er omkring 90 vinbønder i området. Et område der længe har været populært på hjemmemarkedet, men det vinder nu også frem internationalt. Flere Barolo-producenter er rykket ind i Nizza og det har medført at markpriserne på bare 5 år er tredoblet.

En ægte Nizza-vinbonde fangede vores interesse

På grund af vinområdets potentiale fik vi kontakt med en ægte Nizza-vinbonde, Marco Pesce, og vi har smagt flere af hans vine. Vi var meget begejstrede for vinene, men især hans Nizza 2017 og Le Gemelle 2020 faldt i god jord hos os. Da vi smagte dem første gang spiste vi pizza, og vi var hurtigt enige om, at Nizza er god til pizza. Vi er naturligvis ikke de eneste der er glade for vinene. Vinbladet gav i marts 2022 Marco Pesce’s Nizza 2017 denne anmeldelse: ’Marco Pesce 2017 Nizza, Italien. Frisk kirsebærduft, kirsebærsten, syrlig med nuancer fra fad. Saftig, syrlig smag med modne bær og saftig eftersmag med markeret syre’.

Lidt om Marco Pesce

Vingården blev etableret i 1859 af Marco’s tipoldefar Domenico. Ejendommen strækker sig over 15 hektar, hvoraf  den største del er med røde/blå druer, især Barbera, Grignolino og Nebbiolo. Vingården er beliggende i Monferrato-bakkerne, et UNESCO-verdensarvs sted. Marco dyrker druerne som en integreret del af landbruget i respekt for det omgivende miljø og for at opnå vine, der er så naturlige som muligt. Klimaet er perfekt, med havet og bjergene indenfor en radius af 50 km. Jorden er lerholding med tilstedeværelse af forstenet ’Sant’Agata’ mergel, der virker som et substrat, der garanterer vine med stor struktur og lang levetid.

Lidt om vores Nizza vine

Nizza 2017 D.O.C.G. er lavet 100% på Barbera i henhold til D.O.C.G. kravene. Vinen har en kompleks aroma, rig på moden frugt, lakrids og vanilje. Delikat og afbalanceret men aldrig aggressiv. Vinen modner 12 måneder i egetræsfade efterfulgt af minimum 6 måneders lagring på flaske før den frigives.

Le Gemelle 2020 Barbera D’Asti D.O.C.G. er også lavet på 100% Barbera druer. Vinen er rubinrød med en intens vinøs duft, den unge vin fremhæver en harmonisk og behagelig frugtagtig fornemmelse, især af brombær og kirsebær. Marco kalder vinen Le Gemelle der betyder tvilling på italiensk, da hans døtre er tvillinger.

 

 

0 kommentarer 0

Skriv en kommentar